Roger ændrer navn til Corpay One.
Læs mere
October 7, 2020

Sådan kan SMV’ere forhindre økonomisk svindel med automatisk bogføring

By Rasmus H. Lindersgaard

Forstå, hvorfor SMV’ere er særligt udsatte, når det kommer til økonomisk svindel, og hvordan de kan bruge automatisk bogføring som et skjold mod bedrageri.

I marts 2021 ændrede Roger navn til Corpay One. Vores features og funktionaliteter har ikke ændret sig. Du kan læse mere her, hvis du vil vide mere om ændringen.

Mindre virksomheder taber dobbelt så mange penge, som større gør, når de udsættes for økonomisk bedrageri viser en undersøgelse fra Association of Certified Fraud Examiners.

En af de store udfordringer for mindre virksomheder, er at medarbejderne ikke altid har berøring med betaling af leverandører. Samtidig har forskellige afdelinger ikke et overblik over virksomhedens omkostninger eller hvilke betalinger, der sendes til leverandørerne. 

Det er baggrunden for, at små og mellemstore virksomheder ofte er ofre for økonomisk svindel. Bedragere udvælger nemlig specifikt virksomheder, der ikke har etableret formelle systemer til at bekæmpe økonomisk svindel. 

Dette er desværre ikke ny viden, at SMV’ere taber både tid og penge, når de udsættes for økonomisk svindel.

Virksomheder med mindre end 100 ansatte taber nemlig dobbelt så meget (1.2 millioner kroner), som de virksomheder, der har mere end 100 ansatte, når de udsættes for økonomisk bedrageri viser rapporten Global Study on Occupational Fraud and Abuse udgivet i 2018 af Association of Certified Fraud Examiners.

Tallene taler deres tydelige sprog - truslen mod små og mellemstore virksomheder er til at tage og føle på.

Derfor opstår svindel

Når fakturaer, leverandørinformation og betalingsinformation opbevares adskilt, eksempelvis på Slack og i forskellige indbakker, bliver det svært at holde styr på hvornår, hvordan og hvorfor en leverandør er blevet betalt. 

Sammenholdes dét med det faktum, at samtaler omkring fakturaer og betalinger ofte foregår mundtligt - ansigt-til-ansigt eller over telefonen - eller på online platforme (hvilket gør dem praktisk talt umulige at spore) så bliver det pludselig tydeligt, hvorfor økonomiske svindlere har sat jagten ind på SMV’ere.

Typer af svindel

Svindel begået af eksterne kreditorer er mere udbredt, end mange virksomheder er klar over. Der findes mennesker derude, som er aldeles villige - og i stand - til at franarre virksomheder deres hårdt tjente penge. Og små virksomheder mister gennemsnitligt 5% af deres indtægter til økonomisk kriminalitet hvert eneste år. 

Denne type svindel indledes sædvanligvis ved, at en person, der foregiver at sidde i en lederposition, mailer frem og tilbage med medarbejderne i virksomhedens kreditorbogholderi for at iværksætte en svigagtig pengeoverførsel. Falske leverandører har desuden succes med at sende fakturaer og modtage betaling fra virksomheder, hvis medarbejdere er uvidende omkring leverandører som virksomheden stoler på. 

Intern svindel kan forekomme, når der ikke findes fastlagte, formelle og interne processer. Det kan eksempelvis ske ved, at en ansat udskifter en leverandørs betalingsinformation med sin egen og accepterer overførslen. 

Undgå svindel med Rogers automatisk bogføring

Med et automatiseringsværktøj som Rogers og med oprettelse af gode, automatiserede workflows forsikrer du dig imod at blive offer for økonomisk kriminalitet. 

Roger har indbyggede revisionsspor for leverandør- og betalingsinformationer, hvilket gør det muligt for dig at se præcis hvem, der foretager justeringer i betalingsdetaljer eller i leverandørinformationer.

Du kan også oprette forskellige adgangsgrupper, så det kun er specifikke medarbejdere, der har redigeringsadgang i Roger. Derudover får du et ubegrænset antal brugere med Roger, så hver enkelt medarbejder i dit team kan få et overblik over virksomhedens data og kan tilføje udgifter, mens de ikke har adgang til at redigere i indholdet.

Opgrader dit teknologiske forsvar mod økonomisk svindel

Når du bruger uddaterede eller fragmenterede løsninger som eksempelvis en kombination af offline- og e-mail-kommunikation, er det en åben invitation til økonomisk bedrageri.

Når betalingsinformationer opbevares på en medarbejders telefon eller e-mail, bliver de sårbare over for hackere. 

Med Roger opbevares alle informationer om betaling og bankkonti et sikkert sted, hvor hackere ikke kan få adgang. Roger er indrettet med en tofaktorgodkendelse og beskytter dine data med AES-256-kryptering samt indbygget identificering af økonomisk svindel. svindelsporing. 

Der er med andre ord ingen grund til at spille hasard med din virksomheds fremtid med gammeldags bogføringspraksisser. Vi tilbyder en gratis prøveperiode uden binding eller krav om kreditkort, så kan du jo selv vurdere om, din virksomhed er klar til at træde ind i fremtiden. 


Fortsæt med at læse

Automatisér dit bogholderi med Corpay One.

Begynd din gratis prøveperiode nu.